Ελληνικά
English
Δωδεκανήσου 15, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 0030 2310 538 919, 0030 6977 260 901, email: law@avlogiari.gr

Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων -ΕΛΚΕΔ

Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία "Ελληνικό Κέντρο Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών - ΕΛΚΕΔ", κατανοεί πλήρως τη σημασία προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι αισθάνεστε ασφαλείς στον ιστότοπο μας.

Η πολιτική αυτή σχετίζεται με όλους εσάς που κάνετε χρήση του ιστότοπου μας και συμμετέχετε στα προγράμματα που διοργανώνουμε.

Η ακόλουθη Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει στόχο να σας ενημερώσει σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας, συμμορφούμενοι με τις αυστηρές απαιτήσεις του Ελληνικού Νόμου για την Προστασία Δεδομένων και τις απαιτήσεις του Κανονισμού της ΕΕ 2016/679 για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.

Εάν δεν συμφωνείτε με τους όρους της παρούσας Πολιτικής, όπως δύναται να τροποποιείται, μπορείτε να παύσετε την χρήση του ιστότοπου μας.

Υπεύθυνος για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων

Υπεύθυνος για την επεξεργασία των δεδομένων είναι η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία "Ελληνικό Κέντρο Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών - ΕΛΚΕΔ" (εφεξής «το ΕΛΚΕΔ»).

Τα στοιχεία επικοινωνίας του ΕΛΚΕΔ είναι τα εξής:

- Ταχυδρομική διεύθυνση: Δωδεκανήσου 15, Θεσσαλονίκη                                          

- Τηλέφωνο - σταθερό: 2310 538 919

- Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@adrhellenic.com

Σας ενημερώνουμε ότι το ΕΛΚΕΔ έχει ορίσει έναν Υπεύθυνο Επικοινωνίας για θέματα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στον οποίο μπορείτε να θέσετε οποιοδήποτε ερώτημα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Συλλογή προσωπικών δεδομένων

Με τη χρήση του όρου «Προσωπικά δεδομένα» στη παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων νοούνται πληροφορίες που σας αφορούν και μας επιτρέπουν να σας ταυτοποιήσουμε, απευθείας ή σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες που μπορεί να διαθέτουμε.

Συλλέγουμε μόνο όσα προσωπικά δεδομένα κρίνονται αναγκαία και πρόσφορα με σκοπό να σας παρέχουμε έναν λειτουργικό ιστότοπο. Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Πληροφορίες συσκευής.
  • Πληροφορίες πλοήγησης κατά την επίσκεψη του ιστότοπου μας, Διεύθυνση IP και δεδομένα Cookies.

Σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις ενδέχεται η συλλογή των προσωπικών σας δεδομένων να γίνεται αυτόματα ή και μέσω πληροφοριών που τρίτοι διαβιβάζουν σε εμάς. Ειδικότερα,

Συλλογή δεδομένων που συλλέγουμε αυτόματα κατά την επίσκεψη του ιστότοπου μας

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να περιηγηθείτε στον ιστότοπό μας χωρίς να μοιράζεστε δεδομένα τα οποία να σας ταυτοποιούν. Ωστόσο, πληροφορίες σύνδεσης και πλοήγησης και αλληλεπίδρασης με τον ιστότοπο μας συλλέγονται αυτόματα με σκοπό να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του ιστότοπου μας και των υπηρεσιών που παρέχουμε σε εσάς και να βελτιώσουμε την online εμπειρία των χρηστών. Ειδικότερα, σε συμμόρφωση με το άρθρο 6 παρ. 1 στοιχείο στ του Κανονισμού της  ΕΕ 2016/679, ο ιστότοπός μας συλλέγει μια σειρά δεδομένων και πληροφοριών γενικού χαρακτήρα σε κάθε πρόσβαση σας, τα οποία αποθηκεύονται προσωρινά σε αρχεία καταγραφής ενός διακομιστή. Το αρχείο καταγραφής δημιουργείται ως μέρος της αυτόματης καταγραφής που πραγματοποιείται από το ηλεκτρονικό σύστημα επεξεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό είναι δυνατή η συλλογή των ακόλουθων δεδομένων:

  • Συλλογή δεδομένων Σύνδεσης: Συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να περιηγηθείτε και να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο μας (όπως το λειτουργικό σύστημα, τον τύπο του προγράμματος περιήγησης, την διεύθυνση IP, την ημερομηνία και την ώρα πρόσβασης, τον διακομιστή μεσολάβησης που χρησιμοποιείται, τη συνιστώμενη τοποθεσία της διεύθυνσης IP, τον πάροχο της υπηρεσίας διαδικτύου που χρησιμοποιείτε).
  • Συλλογή Δεδομένων Πλοήγησης: Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο μας μπορούμε να συλλέξουμε πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας, όπως το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, τις σελίδες που επισκεφτήκατε και τα στοιχεία στα οποία κάνατε κλικ, προβλήθηκαν από εσάς κατά τη διάρκεια επίσκεψης καθώς και τον σύνδεσμο που σας έφερε στον ιστότοπό μας.

Γενικά, οι πληροφορίες αυτές συλλέγονται με τη χρήση ψηφιακών αναγνωριστικών, όπως ο αριθμός της συσκευής σας, ορισμένα cookiesτου προγράμματος περιήγησης ή η διεύθυνση IP σας. Τα αναγνωριστικά αυτά χρησιμοποιούνται για τη διάκριση των πληροφοριών που συλλέγονται από το πρόγραμμα περιήγησης ή τη συσκευή σας από τις πληροφορίες που συλλέγονται από το πρόγραμμα περιήγησης/τη συσκευή ενός άλλου χρήστη.Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στην Πολιτική μας για τα cookies.

Σε κάθε περίπτωση, διατηρούμε το δικαίωμα να ελέγξουμε τα αρχεία καταγραφής διακομιστών (serverlogfiles), εάν διαπιστωθούν συγκεκριμένες ενδείξεις παράνομης χρήσης.

Η συλλογή και αποθήκευση των ανωτέρω δεδομένων είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του ιστότοπου μας προκειμένου να παρέχεται λειτουργικότητα και να προσφέρεται το περιεχόμενό του. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε τα δεδομένα για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και να διασφαλίζουμε την ασφάλεια των συστημάτων της τεχνολογίας πληροφοριών μας. Νομική βάση για την επεξεργασία των ανωτέρω δεδομένων αποτελεί το άρθρο 6  παρ. 1 στοιχείο στ του Κανονισμού της ΕΕ 2016/679.

Συλλογή και χρήση προσωπικών δεδομένων παιδιών

Δεν προβαίνουμε σε συλλογή και χρήση προσωπικών δεδομένων που ανήκουν σε παιδιά ηλικίας μικρότερης των 16 χρόνων.

Εάν διαπιστωθεί ότι έχουν συλλεχθεί οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες από ανήλικο κάτω των 16 ετών χωρίς επαληθεύσιμη γονική συναίνεση, οι πληροφορίες αυτές θα διαγραφούν το συντομότερο δυνατό. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να έχουν συλλεχθεί πληροφορίες από ανήλικο κάτω των 16 ετών, ενημερώστε μας στο emailinfo@adrhellenic.com .

Σκοποί για τους οποίους επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα

Το ΕΛΚΕΔ επεξεργάζεται τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα μόνο όταν ο νόμος, το επιτρέπει. Γενικά, επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα μόνο:

  • όταν είναι απαραίτητο για τα έννομα συμφέροντά μας (ή τα συμφέροντα τρίτου) και τα συμφέροντά σας.
  •  όταν πρέπει να συμμορφωθούμε προς μια νομική ή κανονιστική υποχρέωση.
  • όταν μας έχετε δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σας να το κάνουμε.
     
  • Kύριοι σκοποί για τους οποίους επεξεργαζομαστε τα προσωπικά σας δεδομένα είναι:
     
  •  Διαχείριση δεδομένων πλοήγησης στον ιστότοπο μας.

Η πλοήγηση στον ιστότοπο μας συνεπάγεται την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που μας έχετε δώσει καθώς και των στοιχείων πλοήγησής σας στον ιστότοπο μας όπως π.χ. η διεύθυνση IP,  και τις ενότητες του ιστότοπου μας που επισκεφτήκατε. Hεπεξεργασία των εν λόγω δεδομένων γίνεται με σκοπό να τη βελτίωση της λειτουργίας και την άνετη χρήση της ιστοσελίδας μας καθώς και την ασφάλεια του συστήματος.

  •  Βελτιστοποίηση των υπηρεσιών του ιστότοπου μας.

Για την επιδίωξη του νομίμου συμφέροντος μας και για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας, να αξιολογήσουμε τον τρόπο που οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπο μας,να προσαρμόσουμε την επικοινωνία μας με σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τη συμπεριφορά σας και για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή, εξατομικευμένη εμπειρία, ενδέχεται να αναλύσουμε και να συνδυάσουμε όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με τα δεδομένα πλοήγησης  και τα δεδομένα που αφορούν τις αλληλεπιδράσεις σας με το ΕΛΚΕΔ. Τα εν λόγω δεδομένα συλλέγονται με σκοπό να βελτιώσουμετον ιστότοπο μας και τις εφαρμογές μας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης τεχνολογιών που θέτουν cookies στις συσκευές σας ή στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας στέλνουμε και να παρέχουμε σε εσάς υπηρεσίες υψηλότερης ποιότητας.

  • Συμμόρφωση με νόμιμη υποχρέωση.
  • Προστασία, εντοπισμός και πρόληψη απάτης και άλλων εγκληματικών ενεργειών, αξιώσεων και άλλων υποχρεώσεων.
  • Ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών, προκειμένου να λάβουμε μέτρα για την προστασία των πληροφοριών σας από απώλεια, ζημιά, κλοπή ή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Διαβίβαση προσωπικών δεδομένων

 

Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της ιστοσελίδας (δεδομένα πλοήγησης και σύνδεσης) μας δεν διαβιβάζονται σε τρίτους αποδέκτες.

Διαβίβαση δεδομένων σε τρίτες χώρες δεν πραγματοποιείται ή δεν προβλέπεται επί του παρόντος.

Σε κάθε περίπτωση διασφαλίζουμε ότι οι εταιρίες, στις οποίες αναθέτουμε την παροχή υπηρεσιών, λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Γι’ αυτόν τον λόγο, συμφωνούμε ως προς συγκεκριμένα μέτρα προστασίας δεδομένων με τις εν λόγω εταιρείες και παρακολουθούμε τα μέτρα αυτά σε τακτική βάση.     

Οι αποδέκτες των προσωπικών σας δεδομένων αποτελούν εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας και άρα μεριμνούμε ώστε να δεσμεύονται να μην προβαίνουν σε καμία επεξεργασία των δεδομένων σας πέραν των ανωτέρω σκοπών διαβίβασης.

Το ΕΛΚΕΔ δεν διαθέτει προς πώληση ή άλλως διαβιβάζει ή δημοσιοποιήσει προσωπικά σας στοιχεία σε τρίτους, εκτός από τους ως άνω αναφερόμενους, χωρίς τη συγκατάθεση σας, με εξαίρεση την εφαρμογή σχετικών νομικών υπαγορεύσεων και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές.

Τα τηρούμενα στοιχεία του αρχείου δύνανται να κοινοποιηθούν στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νομίμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Επιπλέον σε περίπτωση νόμιμης διάταξης, υπηρεσιακής εντολής ή επίσημης προκαταρκτικής εξέτασης, διατηρούμε το δικαίωμα άνευ ετέρου να θέσουμε τα σχετικά στοιχεία στη διάθεση της αντίστοιχης υπηρεσίας.

 

Διάρκεια τήρησης και ακρίβεια των δεδομένων

 

Τα δεδομένα σας διατηρούνται για όσο χρόνο είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο αποθηκεύονται ή για όσο χρόνο υποχρεούμαστε από το νόμο.Για τον προσδιορισμό της κατάλληλης περιόδου διατήρησης δεδομένων σας εξετάζουμε την ποσότητα, τη φύση των δεδομένων σας τον πιθανό κίνδυνο πρόκλησης βλάβης από μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή αποκάλυψη των δεδομένων σας, τους σκοπούς για τους οποίους επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα, αν είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε αυτούς τους σκοπούς με άλλα μέσα και τις ισχύουσες νομικές υποχρεώσεις.

Σε γενικές γραμμές, τα δεδομένα πλοήγησης διατηρούνται για διάστημα 6 μηνών  προκειμένου να μπορούμε να εκπληρώνουμε την υποχρέωσή μας να διατηρούμε ακριβή αρχεία για τεχνικούς ή άλλους λόγους.

Σημειώνεται ότι έχει προβλεφθεί ειδική διαδικασία διαγραφής/καταστροφής των προσωπικών δεδομένων που θα πρέπει να διαγραφούν (βλ. δικαιώματα υποκειμένων).

 

Συναίνεση υποκειμένων και ανάκληση της


Με τη χρήση του παρόντος ιστοτόπου του ΕΛΚΕΔ μας δηλώνετε πως συμφωνείτε με την παρούσα Δήλωση Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ειδικότερα:

Αποθηκεύουμε τις πληροφορίες που μας έχουν δοθεί οικειοθελώς από σας για να σας αποστέλλουμε το ενημερωτικό (Newsletter) μας, σε περίπτωση που μας έχετε δώσει τη συναίνεση σας και με σκοπό να επεξεργαστούμε τυχόν ερωτήματα σας προς εμάς. Αν έχουμε τη συγκατάθεσή σας στη λήψη του ενημερωτικού (Newsletter) μας, χρησιμοποιούμε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για την αποστολή του ενημερωτικού (Newsletter) μας με πληροφορίες για δράσεις, νέα μας και οτιδήποτε μπορεί να αφορά το θεσμό της Διαμεσολάβησης.

Από τη στιγμή που δε χρειαζόμαστε πλέον τα δεδομένα σας για τους σκοπούς, για τους οποίους είχε γίνει η συλλογή τους, τα διαγράφουμε άμεσα, εφόσον δεν υφίσταται κάποια νομική υποχρέωση τήρησης τους.

Βέβαια, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για να ανακαλείτε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή:

-μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@adrhellenic.com

-μέσω ταχυδρομείου: Δωδεκανήσου 15, Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχει δυνατότητα απεγγραφής από ορισμένα ενημερωτικά μηνύματα που είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή σας στα προγράμματα μας και τη λειτουργία του ιστότοπού μας.


Δικαιώματα υποκειμένων


Στα πλαίσια του Γενικού Κανονισμού προστασίας προσωπικών δεδομένων έχετε το δικαίωμα ενημέρωσης σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα και το δικαίωμα πρόσβασης σ’ αυτά.

Επίσης, έχετε το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, διόρθωσης  και διαγραφής των προσωπικών δεδομένων που σας αφορούν και αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από εμάς σύμφωνα με την παρούσα Δήλωση. Έχετε, επίσης, το δικαίωμα να λάβετε (δικαίωμα στη φορητότητα) τα προσωπικά σας  δεδομένα και να τα μεταβιβάσετε σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας χωρίς καμία αντίρρηση μας.

Μπορείτε, επίσης, να προβάλετε εναντίωση κατά της επεξεργασίας δεδομένων για τους αναφερθέντες σκοπούς ανά πάσα στιγμή και ανέξοδα, χωριστά για κάθε δίαυλο επικοινωνίας και με ισχύ για το μέλλον καθώς και στη δημιουργία των εξατομικευμένου προφίλ χρήσης.

Για τους ανωτέρω σκοπούς τυχόν αίτημά του υποκειμένου θα πρέπει να απευθύνεται εγγράφως προς το ΕΛΚΕΔ στο e- mailinfo@adrhellenic.com είτε ταχυδρομικώς.

Σε περίπτωση αιτήματος σας, έχουμε την υποχρέωση γνωστοποίησης όσον αφορά την διόρθωση ή τη διαγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή τον περιορισμό της επεξεργασίας σύμφωνα με το άρθρο 19 του Κανονισμού της ΕΕ 2016/679.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να υποβάλλετε το αίτημα σας, στο οποίο υποχρεούμαστε να απαντήσουμε αιτιολογημένα.

Κατόπιν κάθε αιτήματος υποχρεούμαστε να σας απαντήσουμε εντός μηνός από την κατάθεση αυτού. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο ακόμη μήνες, εφόσον κρίνεται αναγκαίο λόγω της πολυπλοκότητας του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων. Σε περίπτωση καθυστέρησης απάντησης επί του αιτήματος έχουμε την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε, για τους λόγους που δεν ενεργήσαμε.


Παράπονα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων


Έχετε το δικαίωμα να παραπονεθείτε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων εάν ανησυχείτε για τον τρόπο με τον οποίο έχουμε επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για περισσότερες λεπτομέρειες στη διεύθυνση: http://www.dpa.gr/


Ασφάλεια δεδομένων

 
Το ΕΛΚΕΔ εφαρμόζει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας (συμπεριλαμβανομένων διαδικασιών κρυπτογράφησης, ανωνυμοποίησης ή και ψευδονυμοποίησης όπου κρίνεται απαραίτητο) προκειμένου να αποτρέψει την απώλεια, μεταβολή, αποκάλυψη και χρήση ή προσπέλαση των δεδομένων σας με μη νόμιμο τρόπο. Επιπλέον, περιορίζουμε την συλλογή, επεξεργασία και πρόσβαση στα δεδομένα σας σε όσους εργαζομένους, και άλλους τρίτους απαιτείται προκειμένου να εκπληρώσουν τα επαγγελματικά καθήκοντά τους. Όλοι οι εργαζόμενοι  μας επεξεργάζονται τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα αποκλειστικά σύμφωνα με τις δικές μας οδηγίες και δεσμεύονται να τηρούν σχετικούς όρους εμπιστευτικότητας.

Για τυχόν παραβίαση των δεδομένων σας το ΕΛΚΕΔ θα ειδοποιεί εσάς και κάθε αρμόδια αρχή για οποιαδήποτε παραβίαση όταν υποχρεούμαστε από το νόμο να το κάνουμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εάν έχετε μια ερώτηση ή μια καταγγελία σχετικά με την πολιτική αυτή, τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλλαγές στην πολιτική

Είναι πιθανόν να αναθεωρήσουμε αυτή την πολιτική δημοσιεύοντας μια ενημερωμένη έκδοση στον ιστότοπο μας ή επικοινωνώντας μαζί σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η παρούσα πολιτική έχει αναθεωρηθεί στις 23/05/2018.

επιστροφή